Bornholm for børn

 
En stor del af vore tilflyttere er børnefamilier, og det er nok ingen tilfældighed. Ofte ønsker man sig som forældre et andet tempo, mere tid til børnene, et overskueligt og børnevenligt nærområde, plads og luft - alt det der skal til for at give sine børn en tryg opvækst. Og det er der rig mulighed for på Bornholm.

Der foregår mange ting i børnehøjde på Bornholm, og der gøres en stor indsats for hele tiden at variere og udvikle tilbuddene.

Kultur- og foreningslivet er i lige så høj grad for børn som for voksne. Uanset hvilken form for sport eller idræt, er der børnehold, børnestævner og andre børneaktiviteter. Ligesom børnene også kan kaste sig ud i drama, kor, musik, billedkunst, rollespil med mere.

De bornholmske museer og andre kulturinstitutioner gør meget ud af at nå deres mindste gæster med formidling og aktiviteter, og de mange årlige kulturbegivenheder (se kulturliv) er selvfølgelig også for børn.

I den bornholmske kulturug afholdes "Børnholm", børnenes egen musikfestival. Middelaldermarkedet har sin egen tiltrækning. Underholdning og børnekonkurrencer ved by- og havnefesterne. Børneloppemarkeder. Og så videre.

Ud i naturen - året rundt 
Uanset årstid er den bornholmske natur er en kæmpe legeplads med masser af muligheder. NaturBornholm og Skov- og Naturstyrelsen har indgået et samarbejde om at skabe aktiviteter i naturen alle årets 52 uger.

Kom på fossiljagt eller insektsafari, tag på nat-tur i Ekkodalen, eller udforsk Bornholms mange grotter og mød Danmarks største edderkop. Der er masser at opleve.

 
Lillegryn

Naturbørnehave med plads til at vokse.

 
 
Kidz Bornholm

Kidz Bornholm laver aktiviteter for børn fra 0-12 år.

 
 
Pasning

Link til oversigt over vuggestuer, børnehaver og dagpleje.

 
 
Ud i naturen

Naturen er verdens bedste legeplads.