Ung
på Bornholm

 
Hvad kan man egentlig lave som ung på Bornholm? Er man dømt til et liv i kedsomhed som teenager? Nej, det er man heldigvis ikke. Også for de unge er der tilbud og muligheder at krydre tilværelsen med.

Der findes stort set ikke den sportsgren, som ikke dyrkes på Bornholm, og det hele er i højeste grad også for de unge, med ungdomsstævner, træningsture og meget mere. Det gælder også mange andre forenings- og aktivitetstilbud - læs mere under Sport og idræt, og Kultur og fritid.

Et andet sted der rummer rigtig mange tilbud, er ungdomsklubberne for de 13-18årige. Her kan du gå til alt fra DJ eller cheerleader til selvforsvar, cross, rollespil eller musik. Og så er der selvfølgelig klubaftener, fester, klubrejser og så videre.

Bornholm har ikke alt...
 - det er selvfølgelig rigtigt. Men til gengæld er der rigtig gode muligheder for at gøre noget ved det, hvis der er ting man savner, og det har flere bornholmske unge gjort.

I 2008 skabte en gruppe unge fra Allinge skabt en helt ny bornholmsk musikfestival, Wonderfestiwall, som løb af stablen i september 2008. En festival, der nu har udviklet sig med op i mod 5000 gæster og tre dages musik program med store danske og udenlanske navne. Det hele udspiller sig for foden af Hammershus.  (selvfølgelig inklusiv camping-område)

Festiwallen løber af stablen i 2016 fra den. 18-21 august.


På samme måde som Allinge-drengene besluttede seks unge fra Bornholms Dramaskole i 2008 at lave en ungdomsrevy - sådan én havde Bornholm ikke, og det kunne vi godt bruge, mente de. Det gjorde de så, og 'Bornholm mig i røven' - den første men forhåbentlig ikke den sidste bornholmske ungdomsrevy - blev en kæmpe succes.

 

 
Wonderfestiwall

I 2008 skabte unge fra Allinge en ny bornholmsk musikfestival.

 
 
Ung tilflytter

16-årige Mads Dyrholm var skeptisk, da han skulle flytte til Bornholm, men...