Rune sagde, at Bornholm manglede lige netop os

 
Meiling W. Hansen & hendes mand, Martin Hansen, har på flere ferier på Bornholm registreret, hvordan roen rammer familien, og ’det hele falder i hak’. Derfor skulle Ø-eventyret prøves af – med stor hjælp fra Rune Holm, som ’sagde, vi skulle skynde os at komme, fordi der var brug for os’, forklarer parret.

Rune sagde, at Bornholm manglede lige netop os!

Meiling W. Hansen & hendes mand, Martin Hansen, har på flere ferier på Bornholm registreret, hvordan roen rammer familien, og 'det hele falder i hak'. Derfor skulle Ø-eventyret prøves af - med stor hjælp fra Rune Holm, som 'sagde, vi skulle skynde os at komme, fordi der var brug for os', forklarer parret.

 

Børnene Mikkel og Mathias på henholdsvis 5 og 7 år løber og leger på græsset på den store grund omkring gården ved Ibsker, hvor familien Hansen netop er flyttet ind.

 

Eller det vil sige: Hovedhuset på gården venter på en totalrenovering, så familien bor pt. i campingvogn og fortelt på gårdspladsen, indtil farmand Martin, der er tømrer, får bugt med det gamle, slidte hus.

Meiling _1

Roen omfavner os herovre på Bornholm. Familien Hansen flyttede fra Viby Sjælland, der ligger uden for Roskilde, til Ibsker ved Svaneke på Østbornholm i sommeren 2016. Og selvom familien står midt i flytterod og husrenovering, så står de også midt i drømmen om at flytte ud, få mere plads til store armbevægelser og få mere tæt tid sammen i familien.

Tidligere på sommeren, i juni 2016, mødte vi familien, da de var på nippet til at rykke over til Bornholm med alle deres sager - og store forventninger.                                                                                               

- Vi er lige ved at pakke det sidste og flytter til Ibsker uden for Svaneke på Bornholm, og vi glæder os sådan. Vi har også været glade for vores hus i Viby Sjælland, men vi har været på ferie herovre på Bornholm de sidste mange somre og elsker bare den ro, her er. Det er som om, der falder en kollektiv ro over vores familie, når vi kører af færgen. Og den ro og det nære samvær vil vi gerne have hver dag, fortalte Meiling W. Hansen dengang.

 

Rune Holm kunne svare på alt - eller fandt et svar
Men da børnene er lige knap i skolealderen, skulle det være nu, hvis ø-drømmen skulle prøves af. Så nu er familien rykket over til klippeøen i Østersøen og bor nu med marker og himmelhvælving så langt øjet rækker - med stor hjælp fra den lokale tilflytningskonsulent, Rune Holm.

 

- Jeg ringede til kommunen, inden vi tog beslutningen om at springe ud i det her eventyr, og de gav mig nummeret til tilflytterkonsulenten Rune Holm. Han hjalp mig virkelig meget og kunne svare på stort set alle tænkelige spørgsmål, jeg havde. Og kunne han ikke svaret, fandt han det via andre. Rune Holm fik også familien til at føle sig godt og grundig velkommen - en vigtig følelse, når man starter forfra så langt fra alt, man kender.

 

- Rune sagde endda, at vi skulle skynde os at komme, da øen netop mangler mennesker som os - og ja, især med min mands faglige evner. Og det er da dejligt at høre - selvom planen er, at min mand skal arbejde mindre for andre, meget på vores eget hus og have god tid med drengene, forklarer hun og glæder sig selv til, hun får mulighed for at læse videre til sygeplejerske i Rønne.

Meiling _2

Tag springet - her er fantastisk!
Nu er familien Hansen så småt landet på Bornholm. Børnene er startet i skole, hverdagen begynder så småt at tage form. Og der er ingen tvivl eller fortrydelse at spore hos familien.

- Jeg råder andre, der drømmer om at gøre noget andet og noget godt for familien, til at tage springet, hvis drømmen er der. Selvfølgelig er der en del praktisk, der skal koordineres med salg af bolig, køb af ny, nye institutioner til børnene, flytte alle ting og ja - bare rumme, at man nu bor en god del kilometer ude i Østersøen. Men her er simpelthen så skønt, siger hun.

- Og så skal vi til at sætte vores nye gård i stand. Min mand kan lave meget selv, så det skal nok gå. Og så regner vi begge med at arbejde mindre, så vi får mere tid sammen som familie - og til at lære bornholmerne at kende. Vi har allerede fået så mange positive tilkendegivelser, så vi føler os meget velkomne, slutter hun.

af Af Louise Skøtt Gadeberg / passionkommunikation.dk / / FOTO: Foto og tekst: Louise Skøtt Gadeberg / www.passionkommunikation.dk