Flytur erstatter bilkøen

 
Han er efterhånden vant til at møde blikket. Det blik, der ordløst - men dog klart og tydeligt - siger ’er du da rablende gal’.

Flemming Hansen møder ofte skepsis, når han fortæller,at han hver dag pendler mellem sin bopæl i Tejn på den bornholmske nordkyst og sit arbejde som bladchef for Lokalavisen Amager og Lokalavisen Østerbro i København.

- Folk kan slet ikke få det til at hænge sammen. Men når jeg først får forklaret dem, hvordan det fungerer i praksis, så er de helt anderledes forstående. Rigtig mange synes faktisk, at det er en helt genial model, siger han.

- Fra jeg går ud af døren i Tejn, til jeg sidder på mit kontor, bruger jeg en halv time længere, end da jeg boede i Stenløse. Det er trods alt til at overse. Jeg flyver fra Bornholm klokken 8.55 og er normalt hjemme igen klokken 16 eller 18, og så har jeg en bil stående i hver ende, så jeg hurtigt kan komme både på kontoret og hjem til familien, siger han og tilføjer:

- Og det er langt mere behageligt at sidde i flyveren og få en kop kaffe end at blive superstresset af at sidde i kø på Lyngbyvej. Jeg kan sågar udnytte tiden effektivt ved at arbejde i flyet.

Flemming Hansen kan hurtigt opregne en lang række fordele ved at være flyttet til øen. Der er blandt andet naturen, roen, muligheden for at fokusere og lade op, overskueligheden, menneskene. Samtidig har flytningen gjort det muligt for ham at bygge sit drømmehus.

- Vi har fået et stort hus med en fantastisk havudsigt. Det er blevet nøjagtig, sådan som vi vil have det. Men det har kun kostet halvdelen af, hvad det ville have kostet, hvis vi var blevet i hovedstadsområdet, siger han.

Direkte adspurgt om der slet ikke er nogen ulemper ved at have hjem på Bornholm og job i København, siger Flemming Hansen:

- Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om nogen ulemper. Det er ikke så slemt at pendle langt, som det bliver gjort til. Jeg tror, det for mange er et mentalt svært skridt at begynde at flyve på arbejde, men der er ikke flere ulemper, end hvis du tog bussen eller toget. Og det er langt at foretrække frem for bilen.

af Ulf Førsteliin / 10.06.2008
 
Pendling

Læs mere om mulighederne for at bo Bornholm og arbejde udenøs.

 
 
Tilflytterguide

Download tilflytterguide med artikler om folk og familier, der har »gjort det«.