Med naturen som nabo,
job og passion

 
De bor midt i al dens skønhed. De arbejder begge med den. Og de bruger næsten al deres fritid til at nyde den eller gå på opdagelse i den. Den overdådige og rigt varierede bornholmske natur er et helt centralt omdrejningspunkt for Anja og René Larsen Vilsholms tilværelse.

Parret bor i den lille kystby Arnager med deres to børn, Vitus og Liv. Havet rammer sandstranden næsten lige neden for deres stuevinduer. Skoven kan skimtes mod vest. En lille kilometer langs kysten i den modsatte retning, kan man være heldig finde aftryk af dinosaurfodspor i skrænten

 
Her er så smukt. Her er så meget at opleve, hvis man har øjnene med sig. Og vi har det hele lige uden for døren.
Omgivelserne er ideelle til ture i løbesko, gummistøvler, badetøj eller kajak. Eller bare i ro og mag. Alene. Eller med hele familien med golden retrieveren Andy i snor og katten Terkel i hælene.

- Her er så smukt. Her er så meget at opleve, hvis man har øjnene med sig. Og vi har det hele lige uden for døren, siger René. 

Både Anja og René er uddannet som biologer. De flyttede til øen i 2006, da Anja fik job hos Naturstyrelsen Bornholm. Et drømmejob, som hun ikke kunne takke nej til, selv om René i første omgang ikke havde noget job at flytte over til.

- Det gjorde mig faktisk ikke rigtig noget, at jeg ikke havde fået job. Jeg var villig til at tage alt - også uden for mit fag. Og hvis det ikke lykkedes, kunne jeg jo altid pendle til København. Eller vi kunne flytte igen, siger han.

Det blev dog aldrig nødvendigt. Et par måneder efter ankomsten til Bornholm blev René sæsonansat som naturvejleder ved det bornholmske oplevelsescenter NaturBornholm, hvor han siden er blevet fastansat. 


Åbent og gæstfrit lokalmiljø


Det var helt tilfældigt, at parret valgte at leje et hus i Arnager, da de flyttede til øen. Men i dag har de købt hus i byen og føler sig hjemme. Anja forklarer, at de ca. 150 beboere har et stærkt fællesskab med masser af aktiviteter - fastelavnsfest, juletræsfest, bridge, fællesspisning, læseklub og så vide - i beboerhuset. Desuden er der mange andre familier med småbørn.

- Vi er virkelig blevet taget ind i byen. Alle kender alle. Det skal man måske lige vænne sig til, men vi kan godt lide det. Det føles nært og trygt, siger hun. 

 

 
BLÅ BOG  |  ANJA OG RENE LARSEN VILSHOLM

• Anja L. Vilsholm: Født og opvokset i Hillerød i 1974. Cand. scient. med biologi som speciale fra Københavns Universitet i 2006. I dag ledende naturvejleder ved Naturstyrelsen Bornholm. 

• René L. Vilsholm: Født i 1971 og opvokset i Allerød. . Cand. scient. med biologi som speciale fra Københavns Universitet i 2002. Har haft forskerstillinger i bl.a. Trondheim og London. I dag ledende naturvejleder ved NaturBornholm.

• Parret har været gift  siden 2009 (kærester siden 2004) og har sammen børnene Vitus og Liv.

• Bonusinfo: Anja Vilsholm var i 2012 med til at udsætte syv europæiske bisonokser i Almindingen.

 

 

 

 

af Ulf Førsteliin / 16.04.2013 / FOTO: Mindgap/Anders Beier
 
Tilflytterguide

Download tilflytterguide med artikler om folk og familier, der har »gjort det«.