Jeg faldt supergodt til

 
Det ramte Mads Dyrholm som en lige højre, da hans forældre fortalte ham, at familien skulle flytte fra Albertslund til Bornholm. Han var ikke begejstret. For nu at sige det mildt.

- Jeg blev vred og ked af det. Jeg gik i 9. klasse og havde lige søgt om at komme ind på Rysensteen gymnasium i København efter sommerferien. Jeg glædede mig helt afsindigt til at starte. Og så skulle vi pludselig til Bornholm. Det kunne jeg ikke se noget positivt i. Overhovedet ikke, fortæller han.

I dag er det flere år siden, at forældrene traf beslutningen om at flytte efter en vinterferie, hvor de var faldet pladask for øen. Og Mads har for længst tilgivet dem. Det skete ret hurtigt, da familien først var rykket ind i deres nye hus i Svaneke og Mads begyndte i 1.g på Bornholms Gymnasium i Rønne.

- Jeg faldt supergodt til. Jeg blev taget imod med åbne arme både på gymnasiet og i Svaneke, siger han.

Inden den første dag på gymnasiet havde han frygtet, at han ville ende som en outsider i et lillebitte og lukket studiemiljø, hvor alle kendte alle og ikke var interesserede i at lukke nye ind i fællesskabet.

- Men Bornholms Gymnasium er faktisk noget større end det gymnasium, jeg havde søgt ind på i København. Selv om rigtig mange kendte hinanden, inden de startede i gymnasiet, så var der ikke lukkede kliker. Allerede efter den første skoledag var vi en stor flok drenge fra klassen, der købte kasse øl og satte os ned til vandet og talte sammen i timevis. Det var helt vildt fedt, siger Mads Dyrholm.

- De første to måneder i gymnasiet var fantastiske. Jeg har aldrig haft det bedre, og de måneder står for mig som den bedste tid i mit liv.

Når Mads Dyrholm får sat studenterhuen på hovedet, regner han ikke med at blive på øen ret meget længere. Først vil han ud og rejse og derefter vil han studere i København. Men han er langt fra afvisende over for at komme tilbage på et senere tidspunkt i sit liv.

- Det kan godt være, at jeg vil flytte tilbage, når jeg selv får børn. Jeg kan jo se på min lillesøster, at Bornholm er et fantastisk sted at være barn. Hun har veninder med hjem næsten hver dag, og hun er glad for at gå i skole, siger han.

- Samtidig er mine forældre langt mindre stressede. De solgte vores hus i Albertslund og købte et nyt i Svaneke til under det halve. Det har givet dem mulighed for at arbejde med det, de kan lide, og min mor er desuden gået ned i tid. Det er bare så tydeligt, at de har fået mere overskud, siger han.

Sommerens udfoldelsesmuligheder er dog det suverænt bedste ved at bo på Bornholm.

- Jeg har sådan set ikke noget imod, at her er stille om vinteren. Men sommeren er noget helt unikt. Det er som om alles humør stiger helt sindssygt, og der sker noget hele tiden. Vi passer vores feriejobs om dagen, og om aftenen mødes vi på klipperne, tænder bål og bader. I Albertslund gik somrene bare med at ligge sløvt på sofaen og se Wimbledon og Tour de France.

af info@bornholm.biz / 20.08.2011
 
Tilflytterguide

Download tilflytterguide med artikler om folk og familier, der har »gjort det«.