Jeg nyder naturen og den friske luft

 
Claus Elbæk Mortensen havde ikke boet på Bornholm ret længe, da han bed mærke i, at påfaldende mange af hans kolleger på Bornholms Hospital var aktive motionsløbere. Og der gik ikke længe, før de begyndte at stikke til ham og spørge, om det ikke snart var på tide, at han også kom i gang.

- Man siger, at løb er stort på Bornholm, og det var også helt klart min oplevelse, da jeg kom til øen. Selv havde jeg aldrig rigtig dyrket det seriøst, men efter et års tid blev jeg overtalt til at tage med til løbetræning i Viking Atletik, siger Claus, der kom til Bornholm i 2006, da han fik en stilling som data- og kvalitetskonsulent på øens hospital.

Viking er hjemmehørende i Rønne, og klubbens løbetræning, der finder sted flere gange om ugen, er et stort tilløbsstykke. På rigtig gode dage møder langt over hundrede løbere frem ved samlingspunktet i Nordskoven i Rønnes udkant. Efter fælles opvarmning sendes de afsted i grupper, hvor distance og tempo er tilpasset den enkeltes formåen.

- Der er en løbetræner foran og en bagved. Den forreste sørger for, at der bliver holdt et stabilt tempo, og den bagerste 'hiver' dem, der har en dårlig dag, med op til gruppen. For mig er det en god måde at løbetræne på, fordi man bliver tilpas udfordret i forhold til sit aktuelle løbeniveau, siger Claus.

Da han begyndte at træne, løb han med i den næsthurtigste gruppe. Men efter et års løbetræning var hans form blevet så god, at han nu ofte løber med på det hurtigste løbehold rundt i skovene og på stranden uden for Rønne.

- Det giver da helt klart en tilfredsstillelse at komme i bedre fysisk form. Og så nyder jeg meget at komme ud i naturen og den friske luft på løbeturene. Det giver ny energi, når man har siddet på kontoret hele dagen - så den time, træningen varer, er altid givet godt ud, siger Claus, der tilføjer, at træningssamlingerne også indeholder et socialt element, som han sætter stor pris på.

Han ikke nøjes med at træne - han har efterhånden deltaget i op mod 10 af de utallige organiserede løb, der finder sted på Bornholm.

- Jeg deltager først og fremmest for at konkurrere med mig selv. Mit mål er hver gang at løbe hurtigere end sidst, siger Claus, der er endt på Bornholm ved lidt af et tilfælde.

- Jeg var meget interesseret i at komme til at arbejde inden for sygehusvæsenet, og så var der pludselig den perfekte stilling for mig på Bornholms Hospital. I begyndelsen tænkte jeg godt nok, at det var langt væk fra familie og venner, der primært bor i Jylland, men jeg er blevet positivt overrasket over, hvor nemt og hurtigt, det er at komme til og fra øen.

 
Tilflytterguide

Download tilflytterguide med artikler om folk og familier, der har »gjort det«.