Naturen trak

 
Han har det hele næsten lige uden for sin hoveddør: Skoven til krævende terrænløb og kuperet mountainbiketræning. Havet til dykning, svømning og kajakture. Klipperne til rapelling og koncentreret klatring.

Poul Bjerregaard er ultrasports- og friluftsmand. De senere år har især den forholdsvis nye og hastigt voksende disciplin, adventure racing, været hans store lidenskab. Adventure racing er løb, der ofte strækker sig over flere døgn og kombinerer udfordringer som blandt andet orienterings- og terrænløb, mountainbiking, kano- og kajaksejlads, rulleskøjtning, klippeklatring og diverse reb- og samarbejdsøvelser. Løbene foregår altid på hold, som består af 3-4 personer.

- Jeg vil mene, at vores hold - Adventureteam Bornholm - hører til lige omkring top-5 i Danmark. Jeg har ikke selv været så aktiv, siden min søn blev født i januar, men overvejer i øjeblikket om jeg snart skal skrue op for blusset igen, så vi kan gå efter at kvalificere os til VM i Portugal i 2009, siger Poul Bjerregaard, der er politimand ved Bornholms Politi og har boet på øen siden 2001.

Han bor sammen med familien i en nedlagt landejendom med 13 tønder land i den nordlige udkant af Rø Plantage - få kilometer fra både Helligdomsklipperne, Døndalen og Gudhjem. Mulighederne for træning i de forskellige discipliner fås ikke bedre andre steder i landet.

- På få minutter kan jeg være i skoven på cyklen eller med løbeskoene på. Og der er heller ikke langt til klipper eller den mest fantastiske kystlinje. Jeg har simpelthen Danmarks bedste og smukkeste træningsanlæg, siger Poul Bjerregaard.

Mulighederne for udfoldelse i naturen spillede en væsentlig rolle, da han og hustruen besluttede sig for at fl ytte til øen. Men også andre faktorer trak i Bornholms retning.

- Vi boede i en toværelses på Amager, men ville gerne ud af byen. Samtidig ville vi gerne kunne købe hus, uden at sætte os alt for stramt i det. Vi overvejede både Jylland og Fyn, men endte med at vælge Bornholm, fordi vi syntes, at det lød mest eksotis", forklarer Poul Bjerregaard.

Parret valgte i første omgang at leje et hus i Tejn. Dels fordi det gav dem tid til at finde den helt rigtige bolig i ro og mag, dels fordi de dermed kunne foretage et hurtigt tilbagetog, hvis Bornholm skulle vise sig at blive en skuffelse.

- Der var rigtig mange, der advarede: 'I får ø-kuller' og 'vent til det bliver vinter', sagde de til os. Men vi er her stadig og har købt vores drømmehus. Jeg tror også, at det er her vi bliver gamle.

af Ulf Førsteliin / 17.06.2008
 
Tilflytterguide

Download tilflytterguide med artikler om folk og familier, der har »gjort det«.