Rum til fordybelse

 
Frank Gustavfson havde ikke én eneste bornholmsk kunde,da han for seks år siden forlod Søværnet efter 25 år for at starte som selvstændig HR-konsulent og i samme moment flyttede fra Vanløse til Allinge på Nordbornholm. Til gengæld havde han allerede oparbejdet en solid kundekreds i det øvrige Danmark.

Et paradoks? Overhovedet ikke. I hvert fald ikke når den tidligere idrætsofficer og instruktør ved Frømandskorpset selv gør rede for logikken bag.

- Det er ikke noget problem for mig at arbejde med kunder på den anden side af vandet. Alt kontorarbejdet klarer jeg på Bornholm. Og når der er møder, eller jeg afvikler projekter, så pendler jeg med flyveren eller hurtigfærgen. Det er billigt, nemt og hurtigt, siger han og tilføjer:

- Og jeg har så i øvrigt efterhånden fået en pæn andel bornholmske kunder. Jeg vil tro, at jeg henter knap 30 procent af min omsætning på øen.

Frank Gustavfsons firma, FG Consult, har seks partnere og et halvt hundrede fast tilknyttede freelance-konsulenter og projektledere, der kan lidt af hvert inden for blandt andet leder- og personaletræning, teambuilding, organisationsudvikling og rekruttering. Hovedkontoret ligger på Rosenlunds Allé i Vanløse, men Frank Gustavfson udfører det meste af sit arbejde fra sit kontor i et anneks ved siden af privatboligen i Havnegade i Allinge.

- Der er også masser af analyse- og skrivearbejde, som jeg kan lave på Bornholm, og megen kommunikation kan klares per mail og telefon. Så alt i alt vil jeg tro, at jeg maksimalt er væk fra øen på grund af arbejde 75 dage om året, siger han.

Det rolige bornholmske tempo og de rige muligheder for at udfolde sig i naturen har haft stor betydning for den 51-årige konsulents succes som selvstændig.

- Når jeg har været i København i nogle dage og har været helt oppe i det røde felt, så er det fantastisk at vende tilbage til en ramme, hvor jeg kan fordybe mig og fokusere.

- Hvis jeg virkelig har brug for at refl ektere over tingene, så er der ikke noget bedre end at tage løbeskoene på og løbe en 10'er i Slotslyngen ved Hammershus. Det er bedre end lange møder og bunker af regneark og jeg har løse mange tunge problemstillinger på den måde, siger Frank Gustavfson.

Det var dog mere af familiære end forretningsmæssige årsager, at han sammen med sin kone og deres to børn flyttede til Bornholm. "Min kone og jeg ville gerne give vores børn gode og trygge omgivelser at vokse op i. Vi synes ikke, at København er et godt sted for børn - der er for meget kriminalitet og forurening. Og Bornholm var et oplagt valg, fordi min kone er født og opvokset herovre", siger han og tilføjer, at huspriserne også gav et stort plus i Bornholms favør.

- Vi har et rigtig godt liv herovre. På en råkold decemberdag kan man da godt føle sig lidt ensom, når man går tur med hunden på havnen i Allinge uden at møde et øje. Men på den anden side: Der er så mange fordele ved at bo på Bornholm, at de rigeligt opvejer ulemperne. Og vi savner ikke noget, som er længere væk, end vi hurtigt kan rejse efter det.

 

af Ulf Førsteliin / 10.06.2008
 
Tilflytterguide

Download tilflytterguide med artikler om folk og familier, der har »gjort det«.